scan17

 

GE Discovery MI PET-CT kamera átadása a ScanoMed budapesti központjában! 

 

Világszínvonalú, hazánk és egyben Közép-Kelet–Európai első digitális, kutatási szintű GE Discovery MI PET-CT kamera átadására kerül sor 2017. október 05-én 14 órától a ScanoMed budapesti központjában.

Teljes cikk ›

XX. MONT kép

 

XX. MONT Kongresszus 2017. május 25-27.

 

A Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság jubileumi kongresszusát idén Budapesten rendezte meg.

Teljes cikk ›

MNT

Magyar Nőorvos Társaság Cervixpathológiai Szekciójának XXII. Tudományos és Továbbképző Ülésén jártunk - 2017. március 24-25. Hajdúszoboszló

A szervezők hagyományaikhoz híven interdiszciplináris fórumot hívtak össze. A továbbképzés feladatának tekintette, hogy a résztvevőknek bemutassa a nőgyógyászati onkológia legújabb eredményeit, különösen a nőgyógyászati malignómák primér és szekunder prevenciójának helyzetét és megújításának lehetőségeit. 

Teljes cikk ›


icto

ICTO kongresszus 2017

Március 16-17-én első alkalommal került megrendezésre az ICTO 2017 kongresszus (Clinical Trials in Oncology and Hemato-Oncology) Londonban.

Teljes cikk ›

nyelvi kurzus2

Nemzetközi ScanoMed Kurzus

2016. november 21. és december 2. között

A ScanoMed debreceni központjában egy újabb két hetes idegen nyelvű kurzust tartottunk. Az intézményünket több országból látogatták meg: egy technológus Nigerből, két fő Elefántcsontpartról, továbbá Mongóliából egy orvos és egy fizikus érkezett.

Teljes cikk ›

Névtelen4

Kubai SPECT/CT kurzus 2016. október 24. és november 18. között

A ScanoMed debreceni központjában ismét egy négyhetes angol nyelvű SPECT/CT kurzus zajlott melynek során egy négy főből álló kubai csapat látogatott el hozzánk. Orvos, fizikus és technikus kollégák érkeztek, igyekeztek minél több új készséget elsajátítani a nálunk töltött hetek folyamán.

Teljes cikk ›

magyar klinikai kongresszus

Magyar Klinikai Onkológiai Társaság IX. Kongresszusa 2016. november 17-19.  .

Groupama Arénában rendezett MKOT kongresszusa a korábbi évek hagyományait követve – az onkológia nemzetközi szaktekintélyeinek segítségével – lehetőséget kívánt nyújtani a klinikai onkológia legmodernebb vívmányainak megismerésére, illetve a hazai klinikai onkológiai ellátás tudományosan feldolgozott eredményeinek értékelésére.

Teljes cikk ›

ICTR

ICRT (International Conference on Radiopharmaceutical Therapy) - 2016. november 13-16. India

Dr. Garai Ildikó egyetemi docens, a ScanoMed orvos igazgatója a WARMTH (World Association of Radiopharmaceutical and Molecular Therapy) szervezésében megrendezésre kerülő 11. Radiofarmakon Terápia Nemzetközi Kongresszusán elnyerte a legjobb poszter díját a

Teljes cikk ›

Preklinikai Applikációs Tréning 1

Preklinikai Applikációs Tréning a ScanoMed debreceni központjában

2016. október 24-28.

A klinikai fázist megelőző, ún. preklinikai kutatások elengedhetetlen eszköztárává váltak a kisállatok (főként egér és patkány) 3D tomográfiás leképező technikái. A ScanoMed debreceni központjában működő transzlációs laborban e képalkotó eljárások közül mind a négy biztosított, egy Mediso nanoScan PET/MRI és egy nanoScan SPECT/CT által. 

Teljes cikk ›

Névtelen

 

EANM BARCELONA 2016. október 15-19. 

 

A Nukleáris Medicina Európai Egyesülete (EANM – European Association of Nuclear Medicine) által szervezett, 29. alkalommal megrendezésre kerülő éves kongresszusán jártunk Barcelonában.

Teljes cikk ›