scanomed fejlec budapest

ScanoMed Budapest

Az ország első PET-CT központja

A ScanoMed Budapest, az ország legelső PET-CT központjaként, az Országos Idegtudományi Intézet modern klinikai környezetében végez magas színvonalú diagnosztikus vizsgálatokat. A központ a hazai nukleáris medicina mérföldköveként 2005 májusában végezte el az ország első PET-CT vizsgálatát.

A PET-CT diagnosztikai módszer gyors, pontos, biztonságos, a beteg számára lényegi megterhelést vagy kockázatot nem jelent. A PET-CT-vel nyerhető többletinformáció alapján a beteg megkímélhető a felesleges, esetleg veszélyes beavatkozásoktól (pl. műtétek, kemoterápia), illetve további vizsgálatoktól. Ideális esetben – egy új, hatásosabb gyógyítási stratégia megválasztásán keresztül – megmentheti, illetve meghosszabbíthatja a beteg életét és javíthat életminőségén.

A kezdeti sikerek után 2006 márciusától az önköltséges formán túl az OEP által finanszírozott vizsgálatok bevezetésével szélesebb körben is elérhetővé vált a PET-CT.
Az országban egyedülálló GE DISCOVERY PET-CT kamerával és a 2012-es évi fejlesztési programjának köszönhetően kivételes képminőséget biztosító VUE POINT HD technológiával rendelkezik.

Tapasztalt szakembergárdája az elmúlt évben csaknem négyezer, az elmúlt évek során pedig több mint húszezer páciens gyógyulásához járult hozzá a pontos és optimális terápiás stratégia kialakításához nélkülözhetetlen diagnosztikus információ szolgáltatásával.

Munkatársaink
NEAK által finanszírozott indikációk
Vizsgálat kérés
Országos PET-CT várólista
Oktatás
Kutatás-Fejlesztés
ScanoMed Debrecen

Elérhetőség

ScanoMed Budapesti Központ
Cím: 1145 Budapest, Laky Adolf utca 44-46.
Telefon:  +36 1 422 3880
Fax:   +36 1 422 3979
Email: budapest@scanomed.hu