scanomed fejlec kutatas

Kutatás

 

A Scanomed elkötelezett a hazai kutatás támogatásában. A több akadémiai intézettel való kölcsönös együttműködés eredményességét jelzik a nemzetközi és hazai lektorált folyóiratban megjelent közlemények nagy száma, ill. a nemzetközi és hazai szakmai kongresszusokon való aktív részvétel.

Jelenlegi főbb kutatási területek:

  • multimodális leképezés előnyei a humán alkalmazásban (SPECT/CT, PET/CT)
  • nukleáris medicinai módszerek számszerűsítésének lehetőségei (dinamikus vizsgálatok, quantitativ adatfelfogozás)
  • Számítógép támogatott értékelés

A ScanoMed multimodális képalkotó központként több, országokon átívelő európai innovációs pályázat részvevő partnere. Örömmel működik együtt nukleáris medicinai kérdések megválaszolásában, problémák megoldásának keresésében más intézetekkel, cégekkel., emellett felhasználói hátteret biztosít a ScanoMed anyacége, a MEDISO általános alkalmazású és dedikált kamerafejlesztéseihez is.

A ScanoMed feladatának érezi a fiatal magyar kutatók támogatását is, ezért a Medisoval közösen kétévente kutatói pályázatokat hirdet meg, melyben lehetőséget biztosít egy-egy fiatal tehetséges kollégának nemzetközi kutatási projektben való részvételre.

A ScanoMed mindezeken túl számos klinikai farmakológia vizsgálat aktív résztvevője. A közeljövőben a radiokémiai részleg fejlesztése és a preklinikai részlegkialakítása újabb lehetőséget nyit meg az innovatív gyógyszervizsgálatok terén.