Névtelen4

Kubai SPECT/CT kurzus 2016. október 24. és november 18. között

A ScanoMed debreceni központjában ismét egy négyhetes angol nyelvű SPECT/CT kurzus zajlott melynek során egy négy főből álló kubai csapat látogatott el hozzánk. Orvos, fizikus és technikus kollégák érkeztek, igyekeztek minél több új készséget elsajátítani a nálunk töltött hetek folyamán.

A program nyitólépéseként fizikusunk és technológusaink a hibrid technológiák sajátosságait ismertették vendégeinkkel, a hangsúlyt a SPECT/CT modalitásokra fektetve. Betekintést nyerhettek továbbá a helyi eszközök minőségellenőrzéseinek és kalibrációinak menetébe. Ezt követte a rutinban alkalmazott lokális protokollok és vizsgálati metódusok elméleti és gyakorlati síkon való ismertetése, alkalmazása a mindennapokban, illetve a betegvizsgálatok obszervációja. Az egy hónapos időintervallumnak köszönhetően széleskörű rálátást nyerhettek az általunk végzett sokszínű onkológiai, kardiológiai, endokrin, neurológiai, nefrológiai, pulmonológiai és gasztrointesztinális vizsgálattípusokra. 

Később pedig orvosaink segítségével elsajátíthatták a vizsgálatok képi feldolgozását és kiértékelését. Ezzel karöltve megismerték az InterView XP és InterView Fusion képfeldolgozó és képkiértékelő szoftvereink működését.