magyar klinikai kongresszus

Magyar Klinikai Onkológiai Társaság IX. Kongresszusa 2016. november 17-19.  .

Groupama Arénában rendezett MKOT kongresszusa a korábbi évek hagyományait követve – az onkológia nemzetközi szaktekintélyeinek segítségével – lehetőséget kívánt nyújtani a klinikai onkológia legmodernebb vívmányainak megismerésére, illetve a hazai klinikai onkológiai ellátás tudományosan feldolgozott eredményeinek értékelésére.

Az idei év jelmonda: „Céltudatosan a gyógyítás útján” – mellyel a célzott terápiák tudatos alkalmazására utaltak. A kongresszus fő témaköreit az adott területek legkiválóbb külföldi képviselői tekintették át, hazai szerzők előadásainak kíséretében. Kiemelt figyelmet fordítottak az immunterápiák, a lágyrész szarkómák és a gasztrointesztinális traktus daganatainak kezelésére.

A gyógyszergyártói szimpóziumok keretében a legújabb gyógyszerekkel elért eredményeket összegző szponzorált előadásokat hallhattunk.

A rendezvényhez kapcsolódóan sor került a háziorvosi onkológiai továbbképző szemináriumra, továbbá a betegszervezetekkel együttműködve immár kilencedik alkalommal csatlakozott a kongresszushoz a „Daganatos Betegek Napja”.

A ScanoMed kiállítóként támogatta az eseményt.