scanomed fejlec debrecen

ScanoMed Debrecen

Az ország vezető nukleáris medicina központja

A ScanoMed Debrecen a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum szívében helyezkedik el. Hazánk legnagyobb nukleáris medicina laboratóriumában egyedülállóan integráltan találhatók meg a hagyományos izotópdiagnosztikai technikák és a legújabb diagnosztikai vívmányok: a PET-CT, a SPECT-CT és az izotópterápiás lehetőségek.

A ScanoMed Debrecen 2009-ben átadott modern, tágas elegánsan berendezett új 2000 m2-es épületkomplexumában több mint 30 izotópdiagnosztikai vizsgálattípus érhető el, melynek köszönhetően csaknem valamennyi szervünk működésének feltérképezésére lehetőség nyílik. A vizsgáló berendezések, kamerák magas színvonalú minőségét, megbízhatóságát a ScanoMed gammakamera gyártásban nemzetközi élvonalban járó hazai anyacége, a MEDISO kft. biztosítja.
Diagnosztikai vizsgálatokat jelenleg nyolc kamerával végeznek.

A ScanoMed Debrecen eszközparkja:

 • 1 db 16 szeletes PET-SPECT-CT készülék: MEDISO AnyScan (próbaüzem)
 • 1 db 64 szeletes PET-CT készülék: Philips Gemini TF
 • 1 db 16 szeletes MEDISO AnyScan SPECT-CT
 • 2 db planáris gamma-kamera:
     - MEDISO Nucline AP, tüdő és vese vizsgálatok céljára
     - MEDISO Nucline TH, pajzsmirigy vizsgálatokra
 • 1 db négyfejes SPECT: MEDISO X-Ring/4R, agy- és szemvizsgálatok elvégzésére
 • 2 db kétfejes SPECT:
     - MEDISO Cardio-C és
     - MEDISO Cardio-Desk, szív vizsgálatok céljára

A vizsgálatok biztonságát és dinamizmusát, kiemelkedő szaktudású szakembergárda, a képalkotó diplomás kollégák és izotópasszisztenseik felelősségteljes, odaadó munkája biztosítja. A ScanoMed Debrecen gyakorlott, nagy tapasztalattal és szakmai tudásanyaggal rendelkező orvosai nem csak garanciát jelentenek a megbízható adekvát értékeléshez, de mindig készségesen állnak a betegek esetlegesen felmerülő kérdéseinek megválaszolására is.

A ScanoMed Debrecen a betegellátás és diagnosztika mellett a hazai nukleáris medicina szakorvos képzés bölcsője is. Képzési programjai során a fiatal, hazai és határon túli magyar kutatók számára ösztöndíj lehetőséget és szakmai támogatást is biztosít. Szakmai programjai során számos országos és egyetemi intézettel, klinikával, kórházzal, hazai- és nemzetközi gyógyszerkutató cégekkel együttműködve klinikai kutatási vizsgálatokban és humán fázisú gyógyszervizsgálatokban is részt vesz.

Munkatársaink
OEP által finanszírozott indikációk
Vizsgálat kérés
Országos PET-CT várólista
Oktatás
Kutatás-Fejlesztés
ScanoMed Budapest

Elérhetőség

ScanoMed Debreceni Központ
Cím:   4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.
Telefon:  +36 52 526030
Fax:   +36 52 526032
Email: debrecen@scanomed.hu

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

 

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

 

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 

A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 

Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 

Köszönjük megértését és együttműködését!

 

2020.03.17.